En ringsjal är det perfekta verktyget för att transportera ditt barn i kortare tidsintervaller. Den är idealisk för en shoppingresa när du lagar mat, en kort promenad när du hämtar de stora barnen på skolan eller om du har ett barn som inte kan bestämma om det ska gå eller bäras - det kan ju ske ... ;-)

Det är superlätt att få ditt barn upp i selen och du behöver inte göra de stora armrörelserna när du använder den - återigen ett bra exempel på att vara perfekt för de tillfällen då livet med små barn kan vara lite jobbigt :-) 

Læs mere

En ringsjal är, som namnet antyder mycket bra, en sjal med ringar. Den består av en sluttande sjal med två ringar som sys i ena änden. Det är en lång bit väv, vanligtvis, men de finns också i stretchväv (jerseyväv) som hålls och binds av två ringar.

Du kan använda ringöglan på magen, på höften eller på baksidan. Använd alltid upprätt med knäna högre än näsan. Amningsställning (position där barnet befinner sig i slingan) kan också användas men endast under amning - när amningen är över måste barnet placeras i upprättstående position.

Det kan användas från nyfödda tills du tycker att barnet är för tungt att bära på axeln. Det är också mycket lämpligt för för tidigt födda barn.

Det är särskilt bra för att ta snabbt upp och ner - t.ex. Om juniorens behov av närvaro måste mötas efter en lång dag på dagis eller under en promenad där barnet inte kan bestämma sig om det vill bäras eller gå. Det är också mycket bra för det otåliga barnet när man gör middag. I en sjal med ringar kan barnet sitta och fortsätta att laga mat utan att riva ner allt från köksbordet - och samtidigt har du fria armar!

När du använder en ringsjal är vikten på din ena axel och därför kan det vara svårt att bära ditt barn under längre perioder om du inte kommer ihåg att byta axel - vikten kommer alltid att vara lite udda men det är viktigt att komma ihåg att det är klart bättre att bära ditt barn i en ringsjal än i dina armar. Du får bättre stöd, tyngden kommer närmare din kropp (och blir därför lättare), du lindrar ryggen och du har dina armar fria. Byt därför axel.

Det är viktigt att komma ihåg att din vardag är svårare när du har barn - och du behöver bära ditt barn - så varför inte göra det lite lättare och roligare och till exempel använda en ringsjal. När du lagar mat och ditt barn bara vill annat än att sitta på armen? 

Vi har ett brett sortiment av sjalar från flera märken - Om du letar efter en billig ringsjal i mycket bra kvalitet, så littlefrogs är ett bra val.