ErgoBabys produkter är ergonomisk komfort för både pappa, mamma och barn. Mest kända är ErgoBaby för sina robusta och mångsidiga bärselar, men företaget tillverkar även andra babyprodukter, såsom sjal, sovsäckar, amningskuddar, även med extra ergonomisk komfort, stöd och säkerhet för barn och mor.

Læs mere

Här hittar du vårt utbud av produkter för ErgoBaby. ErgoBaby-fästen är särskilt varierade så att du kan hitta bärselar som passar din familjs behov och personlighet och så att du kan njuta av livets stora och lilla äventyr med barn nära kroppen. 

Vad är en bärsele?

En bärsele är optimal att använda när barnet ska bäras under längre tid eller avstånd, vilket undviker överbelastning av rygg och bäcken. Vila är särskilt fördelaktigt för dig som mamma första tiden efter födseln.

Men selarna är inte bara praktiska när du bär en baby under längre perioder. Det är också bra för ditt barns säkerhet eftersom du hela tiden har ditt barn nära dig, samtidigt som du ger händerna frihet till andra saker.

Selen hjälper till att fördela barnets vikt så att du inte förstör din rygg men istället fördelar tyngden över axlarna och höfterna på grund av bärselens utformning.

Det finns en skillnad i hur ditt barn kan sitta i olika selar. Barnet kan sitta på ryggen med ansiktet och magen mot ryggen eller på magen antingen fram eller bakåt mot dig. Eller kan du få barnet på höften med framsidan mot dig. Det beror helt och hållet på selens design. Vissa kan till och med göra allt.

Tätningarna kan användas av både pappa och mamma, därför kan de också regleras i axel- och höftremmen så att de kan anpassas till alla.

ErgoBaby babyinsats - hur länge kan det användas?

ErgoBaby producerar även insatser för sina selar så att du kan använda det nyfödda barnets sele tills barnet väger ca. 5-5½ kg. Därefter avlägsnas bebisens ansträngning och selen kan användas till barn upp till en vikt av ca. 20 kg - ibland lite mindre.

Babyinsatsen är utformad för att stödja barnet ergonomiskt korrekt både för nacke och rygg, och så sitter barnet med knäna högre än rumpan.

Barninsatsen är lätt att använda. Du placerar helt enkelt ditt nyfödda barn i insatsen och placerar sedan inlägget och barnet i bärselen.

Bärsele - hur länge kan barnet bäras i det?

Det skiljer sig från sele till sele för hur länge den kan användas. I vissa fall mäts det i vikt och i andra vid ålder. Varaktigheten beror på konstruktion och design av sele.

De flesta selar kan användas för barn från ca. 5 kg upp till ca. 15 kg. Några upp till 20 kg. Och med insats, som nämnts ovan, när barnet är nyfött.

För ErgoBabys nyaste tillskott, ErgoBaby Adapt, behöver du inte en insats, den kan användas från nyfödd upp till 20 kg.

De flesta bärselar kan således användas från barnet är 1 till 36 månader.

Det började med en enkel idé

Idén om ErgoBaby skapades 2002 då en mamma - Karin Frost - på Maui inte var nöjd med möjligheterna att bära hennes son så nära som möjligt. Hon hade provat flera typer av selar, ingen av dem uppfyllde hennes krav på komfort och ergonomi.

Med en bakgrund i design bestämde hon sig för att utforma ett bärband som var bekvämt och lätt att använda. Så en stor mammakärlek och en önskan att bära sitt barn nära gjorde en ergonomisk och bekväm design, vilket ger en mycket lägre belastning än andra typer av selar.

Selarna är i 100% ekologisk bomull, som är Ökotex-certifierad. Detta gör dem till det självklara valet för dig som lägger stor vikt vid ditt barns ekologi.

Lätt och bekvämt

Det är lätt att justera bärremmarna för att passa och stödja ditt barn och dig själv perfekt. Dessutom ger det 100% ekologisk bomull för att tvätta selen i tvättmaskinen om en olycka har inträffat eller när den, liksom all annan babyutrustning, behöver tvättas för daglig användning.

Amningskudde

Den ergonomiska designen går tillbaka till företagets amningskuddar, vilket ger gott stöd för dig och din baby när du ammar, så du behöver inte böja dig eller stödja dina armar så du får ont i rygg och axlar. Allt du behöver göra är att koppla av och njuta av ögonblicket med din bebis.

Filtar och sovsäckar

Om din baby kämpar för att sova ensam kan en bärsele vara en bra lösning. Designen påminner om moderns mage och ser till att barnet är säkert och inte kan väcka sig själv med plötsliga rörelser.

Sovsäckar är bra för barn som sparkar av, men inte kan ta på sig filten igen när det blir kallt.

Alla ErgoBaby-produkter finns i olika färger, mönster och former, så du kan välja färg och mönster som bäst passar resten av ditt barns olika tillbehör och den design som bäst passar dina behov och personlighet.

Billig frakt – snabb leverans

Om du köper för över 999 SEK så slipper du porto - annars kommer det att kosta 99 SEK. Vi skickar även 2-4 dagar efter beställning så att du snabbt kan bära, natta eller amma barn på det mest bekväma och säkra sättet.

Se även vårt breda utbud av selar och sjal, som också passar när du vill att ditt barn ska vara så nära dig så ofta som möjligt.

Vi skulle vilja dela med oss av vår långa erfarenhet med både selar, filtar och all annan babyutrustning du hittar här i butiken. Om du har frågor, så var god kontakta oss

hej@almaochliam.se eller på tlf. +04 06 74 18 41.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev om du vill ha bra erbjudanden, tips och idéer.