Följande försäljningsvillkor och leveransvillkor gäller för alla leveranser från Almaochliam.se.

Om du vill ha information eller råd från Almaochliam.se är det här en guide.

Priser & Betaling

Alla priser på Almaochliam.se anges i svenska kronor och är inkl. moms. Betalning skall ske på nätet i samband med köpet. När varorna skickas, dras det överenskomna beloppet från ditt kort. Följande betalningskort kan användas: VISA Visa Electron Klarna MasterCard Maestro-kort JCB-kort

Annullering av order

En beställning kan avbrytas fram till varan skickas. Kontakta oss på hej@almaochliam.se med din förfrågan om annullering av beställnings- och ordernummer. Om varorna redan har sänts beviljas 30 dagar avbeställningsrätt.

Rabatt

Rabatter gäller generellt inte för redan nedsatta varor.

Leverans och frakt

Vi skickar normalt paket samma dag eller dagen efter men längre leveranstider kan inträffa. Men senast 4 arbetsdagar - om vi inte kan skicka inom 4 arbetsdagar kommer du att höra från oss via e-post. Alla leveranser levereras med Bring eller GLS. Efter leverans från Almaochliam.se gäller leveranstiderna för Bring eller GLS. Vid leverans av varorna övergår ansvaret och risken för varorna till kunden. Det är viktigt att du anger rätt telefonnummer och e-post när du beställer. Denna information används för att få meddela Bring eller GLS när ditt paket kommer till paketshopen. Det är ditt eget ansvar att informationen är korrekt och almaochliam.se inte kan hållas ansvarig för utblivna meddelande från Bring eller GLS. Paket skickat till Bring eller GLS-packetshop i Danmark kostar SEK 99, - Varorna levereras med Bring eller GLS till paketshop närmast fraktadressen. Om en annan paketshop önskas, måste den väljas vid utcheckning. Fri frakt gäller endast för paket som skickas till paketshop. Det är gratis frakt på alla beställningar över 1250, -. Almaochliam.se kan inte hållas ansvarig för att paketet levereras till paketshop som är för långt borta. Paket med utbringning kostar alltid SEK 99, - oavsett orderstorlek.

Leverans av Sebra sängar och andra tunga varor

Vi levererar tunga varor till trottoaren. dvs kunden ska själv stå för uppbärning. Stora varor skickas med bud/transportör och leveransen avtalas med kunden. Leverans med bud/transportör kräver ofta att kunden är hemma en hel dag för att få varorna, så det förväntas innan varorna kan levereras.

Förhandsbeställningar

Om du har köpt en produkt som förhnadsbeställning skickas alla andra varor som beställts samtidigt, först när den förhandsbeställda varan finns i lager.

Mottagande Ångerrätt och retur av paket Om du ångrar ditt köp, måste varorna skickas till:

Det är viktigt att du vid mottagandet kontrollerar att det är rätt varor du har fått. Det är människor som packar din beställning och det kan ske ett misstag.

Ångerrätt och retur av paket Om du ångrar ditt köp, måste varorna skickas till:

Almaochliam.se ger 30 dagars ångerrätt. Avbeställningsfristen löper ut 30 dagar efter den dag du mottog din vara eller får den sista varan i fysisk besittning när det gäller en order för flera varor beställda i en order och levereras individuellt. Du måste informera oss inom 30 dagar efter mottagandet om att du vill avbryta ditt köp. Anmälan ska lämnas på hej@almaochliam.se. I ditt meddelande måste du klargöra för oss att du vill utöva din ångerrätt.

Du kan inte ångra genom att helt enkelt vägra att ta emot varan, utan att ge oss ett tydligt meddelande. Observera att obetalda paket INTE betraktas som en giltig retunering och om ditt paket inte hämtas och skickas tillbaka till almaochliam.se, debiteras returavgiften på 99 kr.

Om du vill ha en retursedel från almaochliam.se som inte har betalats i förväg dras 99 kr från det belopp som återbetalas..

Returnering 

Du ska skicka din beställning till oss utan onödigt dröjsmål, och senast 14 dagar efter att du har informerat oss om att du vill avbryta ditt köp. Du måste betala de direkta kostnaderna i samband med returförsändelsen. Du bär risken för varorna från varornas leverans till dig och tills den når Almaochliam.se. Skicka därför alltid tillbaka som ett försäkrat paket som kan spåras, eftersom vi annars inte kan utbyta / återbetala ditt återkommande samtal. Köpkvitto måste bifogas din retur. Avsaknad av originalförpackning kan eventuellt vara en värdeförsämring, så ska du vara säker på att få tillbaka alla pengar, rekommenderas att varan returneras i originalförpackningen. Om du returnerar en produkt och inte längre uppfyller kraven för att få en gratis gåva, inkluderas alltid den fria gåvan oanvänd. Om inte, kommer du att dras av värdet av gåvan som ligger mellan 29-99 kr.

Almaochliam.se rekommenderar att du alltid skickar med Bring eller GLS. Tyvärr upplever vi ofta att andra fraktfirmor inte kan hitta vår adress och paketet skickas då i retur. Om detta händer kan vi tyvärr inte ta på oss ansvaret för detta och det är för köparens egen räkning att retunera paketet.

Varor undatagna ångerrätt

 1. Leverans av varor som kan anses vara försämrad eller föråldrade snabbt

2. Leverans av förseglade varor som av hälso- eller hygienskäl inte är lämpliga för retur och där förpackning har brutits efter leveransen.

Varans tillstånd, når du skickar retur

Du är endast ansvarig för eventuell försämring av varans värde på grund av hantering annat än vad som är nödvändigt för att bestämma produktens art, dess egenskaper och hur det fungerar. Med andra ord kan du prova produkten på samma sätt som om du försökte den i en fysisk butik, men du får inte ta den i faktisk användning. Om varan testas utöver vad som beskrivs ovan anser vi den som använt, vilket innebär att vid avbeställning får du endast del eller inget av köpsbeloppet, beroende på varans kommersiella värde. OBS! Vid leverans av en produkt måste originalförpackning inkluderas. Om den ursprungliga förpackningen saknas anses det som en värdeminskning och det dras 100 kr per stycke från varor som skickats retur  utan orginalförpackning. Vid retunering av Cocoon Company-produkter måste medföljande förpackning / kartong, band runt varorna inkluderas, annars kommer det att dras upp  till 200 kronor från ditt köp, vilket du inte kommer att få återbetalt.

Återbetalning av köpesumman

Om du ångrar ditt köp får du tillbaka det belopp du betalade till oss. I händelse av en värdeminskning, som du är ansvarig för, dras detta från köpeskilling. Om du använder din avbeställningsrätt återbetalar vi alla betalningar som erhöllits från dig, inklusive fraktkostnader (förutom extrakostnader på grund av ditt eget val av leverans än den billigaste formen av standardleverans vi erbjuder) utan onöding dröjsmål och senast under alla omständigheter inom 30 dagar från det datum då vi fick meddelande om ditt beslut att upphäva detta avtal. Vi återbetalar med samma betalningsmetod som du använde för den ursprungliga transaktionen om du inte uttryckligen har bett om något annat. Vi kan hålla tillbaka återbetalningen tills vi har  fått den returnerat varan, såvida du inte har skickat in dokumentation för att ha returnerat det.

Om du returnerar en produkt och inte längre uppfyller kraven för att få en gratis gåva, retuneras alltid den fria gåvan oanvänd. Om inte, kommer du att dras av värdet av presenten, som ligger mellan 29-99 kr.

Om du ångrar köpet, ska varan skickas till:

Almaochliam.se

Tobaksväg 20, kld.

2860 Søborg

Almaochliam.se rekommenderar att du alltid skickar med Bring eller GLS. Tyvärr upplever vi ofta att andra fraktfirmor inte kan hitta vår adress och paketet skickas då i retur. Om detta händer kan vi tyvärr inte ta på oss ansvaret för detta och det är för köparens egen räkning att retunera paketet.Vi mottar inte paket utan distribution, paket skickade med DAO eller paket skickade per. COD. Om kunden vill att hans varor byts ut för en annan produkt vid retur, betalar kunden frakten själv för kostnaden för att den nya produkten levereras, vilket motsvarar 99 kr. Almaochliam.se skickar en betalningslänk med specifikationer för de nya önskade varorna + eventuellt merpris för ersättningsvaror, varefter kunden kan välja fraktalternativ och betala med betalkort.

Bilder och beskrivning av färger.

Almaochliam.se kan inte hållas ansvarig för att bilder och beskrivningar av färger, mått och utseende inte lever upp till kundens förväntningar. Bilderna och beskrivningarna är endast av vägledande karaktär.

Reklamation 

lmaochliam.se ger 24 månaders garanti enligt köplagen. Således har du rätt att klaga på fel eller brister som inte uppstått till följd av felaktig användning av produkten. Om du vill göra anspråk på en defekt vara måste vi ha meddelande från dig inom rimlig tid efter att du upptäckt defekten. Om du reklamerar inom två månader efter det att felet upptäckts kommer klagomålet alltid att vara aktuellt. Om klagomålet är motiverat, kommer vi att återbetala dina (rimliga) fraktkostnader. Produkten måste alltid skickas tillbaka i försvarlig förpackning och kom ihåg att få kvitto för leverans så att vi kan betala tillbaka fraktkostnaderna.

Varan skickas till: 

Almaochliam.se

Tobaksvejen 20, kld.

2860 Søborg

Om du vill reklamera en produkt, kontakta oss på e-post hej@almaochliam.se innan du returnerar produkten till oss. Du måste skicka bilder av den skadade varan på e-post, skriva en detaljerad felbeskrivning eller returanmälan, samt information om hur vi kan komma i kontakt med dig angående frågor. I returpaketet måste du bifoga en kopia av din faktura. Om produkten harfel eller är defekt kommer Almaochliam.se att se till att reparera varan eller alternativt byt ut den, om det inte medför oproportionerliga kostnader för Almaochliam.se. Vi mottar inte paket utan distribution eller paket skickade med efterkrav. Kontakta oss på hej@almaochliam.se innan du returnerar din produkt, för överenskomst av fraktkostnad. Vid byte av varor, måste den vara som är trasig returneras till Almaochliam.se senast 30 dagar efter mottagandet av en ny vara. Om returleveransen inte är korrekt har Almaochliam.se rätt att debitera hela beloppet för den nya levererade varan. En faktura skickas för beloppet med 8 dygns nettobetalning. Ränta och avgifter tas ut enligt räntelagen. Köparen måste komma ihåg att få kvitto för att ha inlevererat varan till leverans - annars kommer köparen själv att vara ansvarig för en eventuell försändelse försvunnit.

Gratis gåva

1250, - Vi ger en gratis gåva. Du hittar de fria gåvorna här https://almaochliam.se/gratis-gaver

Du ska själv välja den fria gåvan och lägga till den i korgen. Vi ger inte gratis gåvor om du inte har lagt dem i korgen. Om det finns en gratis gåvai korgen och du inte uppfyller kraven för att få en gåva (köp över 1250, -), kommer den fria gåvan automatiskt att tas bort.

Om du returnerar en produkt och inte längre uppfyller kraven för att få en gratis gåva, retuneras alltid den fria gåvan oanvänd. Om inte, kommer du att dras av värdet av gåvan, som ligger mellan 29-99 kr.

Persondatapolitik

I samband med inköp på www.almaochliam.se registrerar vi följande personuppgifter: namn, adress, födelsedag, telefonnummer och e-post. Information registreras för att kunna leverera varorna till dig. Vi samlar endast informationen genom att du ger ditt uttryckliga samtycke och du har rätt att när som helst göra invändningar mot registreringen. Du har också rätt till insikt i den registrerade informationen när som helst. Den personliga informationen är registrerad hos Almaochliam.se och lagras i fem år, varefter informationen raderas. Vid insamling av personuppgifter via vår hemsida ser vi till att det alltid sker genom att du lämnar  ditt uttryckliga samtycke så att du informeras exakt vilken information som samlas in och varför. Direktören för Almaochliam.se har tillgång till den information som är registrerad om dig. Vi lagrar inte kundinformation krypterad. Vi skickar inte kundinformation krypterad. Almaochliam.se förstår och respekterar vikten av integritet på Internet. Almaochliam.se lämnar inte information om kunder / användare till tredje part, såvida inte det är nödvändigt för att genomföra en transaktion. Vi säljer eller avslöjar inte något namn, adress, e-postadress, kreditkort eller personuppgifter till någon tredje part utan din tilllåtelse. Som registrerad hos Almaochliam.se har du alltid rätt att göra invändningar mot registreringen. Du har också rätt att veta vilken information som registreras om dig. Du har dessa rättigheter enligt personuppgiftslagen och förfrågningar i samband med detta riktas till oss på hej@almaochliam.se.

Barn och unga under 18 år

Du måste vara minst 18 år för att handla på www.almaochliam.se - om du är under 18 år måste du ha medgivande från dina föräldrar.

Klagomål

Om du vill klaga på ditt köp, kontakta Lea Faurschou på hej@almaochliam.se. Om vi inte hittar en lösning kan du lämna ett klagomål till relevanta instanser på området, förutsatt att villkoren för detta är uppfyllda. EU-kommissionens online klagomål http://ec.europa.eu/odr

Handelsvillkoren har uppdaterats senast den 28 maj 2019.